Jitsi: ابزاری رایگان و اپنسورس برای ویدئوکنفرانس
Jitsi مجموعهای از پروژههای اپنسورس است که با استفاده از آن میتوانید به راحتی راهکارهای امنی برای ویدئوکنفرانس را تولید و پیادهسازی کنید. در دل Jitsi دو بخش با نامهای Jitsi Videobridge و Jitsi Meet قرار دارد که امکان برقرای ویدئوکنفرانس روی بستر اینترنت را برای شما فراهم میکنند در حالی که پروژههای دیگر موجود در این مجموعه، ویژگیهای دیگری مانند صدا، اتصال (Dial-in)، امکان ضبط کردن، و پخش چندگانه را برای کاربران فراهم میکنند.
Jitsi کار خود را به عنوان ابزاری برای ارتباط افراد بهوسیلهٔ صدا و تصویر در بستر اینترنت آغاز کرد؛ با این حال، در طول مدت یک دهه، این پروژه تبدیل به چیز بسیار بزرگتری شد و امروزه میتوانیم ویژگیهای بارز Jitsi را اینگونه تعریف کنیم:
یک جامعهٔ دولوپری پُر جنب و جوش: در وهلهٔ اول و مهمتر از همهٔ موارد، Jitsi یک کامیونیتی از دولوپرهایی است که با هدف ارتقاء سطح ویدئوکنفرانس در بستر وب فعالیت میکنند.
خواستگاه تعداد زیادی از محصولات بسیار عالی: نرمافزار HipChat و همچنین Highfive بر پایهٔ Jitsi ساخته شدهاند. در حقیقت، اعضای این کامیونیتی پروژهها و محصولات بسیار زیادی را تولید کردهاند که همگی بر اساس سورسکد اولیهٔ Jitsi توسعه داده شدهاند.
یک راهکار بسیار عالی و کاملاً رایگان برای ویدئوکنفرانس: Jitsi یک راهکار ویدئوکنفرانس بسیار مناسب برای کسانی است که نگران حریم خصوصی و امنیت خود هستند؛ به عنوان مثال، روزنامهنگاران. محبوبیت بالا و استفاده تعداد زیادی از افراد از Jitsi Meet به عنوان یک جایگزین برای Skype، قطعاً بیدلیل نبوده است.
آشنایی با ویژگیهای فنی Jitsi
برخلاف دیگر تکنولوژیهای موجود در رابطه با ویدئوکنفرانس، Jitsi Videobridge که قلب تپندهٔ Jitsi محسوب میشود، تصویر و صدای همه افراد را به جای ترکیب کردن، برای همهٔ افراد شرکتکننده ارسال میکند. نتیجهٔ کار، ارتباطی با تأخیر کمتر و کیفیت بهتر است و در صورتی که سرویس مخصوص خود را استفاده میکنید، مقیاسپذیری راحتتر و قیمت ارزانتر خواهد بود.
Jitsi با استاندارد آزاد ارتباطات تحت وب، یعنی WebRTC کاملاً منطبق است. همچنین Jitsi از مفاهیم پیشرفتهٔ مسیریابی ویدئویی مانند پخش چندگانه، تخمین پهنای باند، کدنویسی مقیاس پذیر ویدئو و خیلی موارد دیگر پشتیبانی میکند. لازم به ذکر است که Jitsi با استفاده از زبان برنامهنویسی جاوا و اصطلاحاً به صورت Native کدنویسی شده است.